starčević ordinacija dentalne medicine

Naš stomatološki tim rado će vam objasniti sve postupke i tehnologije koje koristimo u radu, te Vam predložiti optimalno rješenje problema.

Mi smo privatna stomatološka ordinacija koja nastavlja obiteljsku stomatološku tradiciju koja datira još od 1966. godine.


U lijepom i uređenom klimatiziranom prostoru na Srednjacima pružamo usluge kompleksnog stomatološkog programa na razini važećih svjetskih standarda estetske stomatologije, uz profesionalan i individualan pristup, korištenjem najnovijih tehnologija, te upotrebom materijala koji omogućuju funkcionalan i precizan estetski rad.


Sve to radimo s ciljem pružanja što boljih usluga našim pacijentima, čije želje uvažavamo, ako su u skladu s pravilima struke.

Osim pružanja stomatoloških usluga surađujemo s DV „Srednjaci“ u programu upoznavanja predškolske djece sa stomatološkom ordinacijom. Njima na jednostavan i zabavan način približavamo izgled i način rada, te im kroz igru pokazujemo radno mjesto stomatologa i instrumente koje mogu susresti pri dolasku u stomatološku ordinaciju. Mnogima je to prvi susret sa doktorom stomatologije, koji je izuzetno važan i presudan za razvijanje daljnjeg odnosa djeteta sa takvom sredinom.

 

Pokazalo se da djeca puno bolje reagiraju u takvim situacijama ako su u društvu svojih vršnjaka, jer se na taj način razbijaju predrasude koje dijete možda ima zbog reakcija odraslih osoba u njegovoj okolini.
Naše usluge

Popravci i liječenja

ESTETSKE PLOMBE

Amlgamski ispuni više od sto godina zadovoljavali su kriterije pacijenata, a najveći problem je bio da su se zasnivali na mehaničkoj vezi između plombe i zuba, i potrebnoj debljini samog amalgama, tako da je za njihovu izradu trebalo ponekad izbrusiti i zdravi dio zuba da bi se postigli potrebni parametri koje zahtjeva primjena amalgama. Današnje preparacije zubi zasnivaju se na minimalno invazivnoj preparaciji zuba što znači da nije potrebno brusiti zdravi dio, što u konačnici dovodi do duljeg vijeka samog zuba.
Osim zamjena amalgamskih ispuna (sive plombe), nove generacije „nano“ punila dovele su i do ljepših i boljih rezultata i kod izmjena starih dotrajalih bijelih ispuna jer nove tehnologije omogućuju bolje veze između samog ispuna i zuba, te bolje poliranje istih.


Izbjeljivanje

Zubni plak podrazumijeva slabije ili jače vidljive naslage na zubima, što zaostaju nakon konzumacije hrane i pića. 
Ukoliko se te naslage ispravnim higijenskim mjerama ne odstranjuju, one bivaju sve deblje, te zajedno s taloženjem mineralnih soli iz sline postupno stvaraju čvrste nakupine kamenca što okružuje zube i time pogoduju nastanku bolesti paradonta.
U zubnom su plaku prisutni različiti mikroorganizmi, posebice streptokoki i laktobacili. 
Oni se u toploj i vlaznoj usnoj šupljini ubrzano razmnožavaju, stvarajući kiseline koje oštećuju caklinu, na kojoj se kasnije pojavljuju bijele mrlje. 
To je početak zubnog kvara karijesa koji se, ukoliko ga ne spriječimo, ubrzano širi unistavajući strukturu zuba. 
U stomatološkoj ordinaciji Starčević primjenom najmodernijeg ultrazvučnog čistača kamenca i ProphyFlex praha, te završnim poliranjem bez oštećenja cakline zuba skidamo sve naslage kamenca kao i meke nakupine plaka na Vašim zubima. 
Postupak je potpuno bezbolan i u jednom navratu čisti sav kamenac, plak i nakupine sa zuba.

Protetika

KOMPOZITNE NADOGRADNJE ZUBA
Nakon endodontskog tretmana zuba kada nedostaje puno tvrdog zubnog tkiva potrebno ga je nadoknaditi i materijal retinirati mehanički i kemijski. 
U ranijim vremenima koristile su se lijevanje nadogradnje izređene iz raznih materijala kao što su zlato kao najbolji izbor, poluplemenite kovine ˙(Auropal, Palador) i plemeniti čelik koji je pretvrd te je ponekad bila potrebna modelacija u vosku ili akrilatu, te otisak.

Kirurgija

EKSTRAKCIJA ZUBA - ORALNA KIRURGIJA
Zahvat koji se izvodi u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolan. 
Nakon zahvata pacijent dobiva usmene i pismene upute kako si olakšati oporavak i spriječiti komplikacije.
 Neke od indikacija:
Veliki karijes koji je destruirao veći dio zuba
Uznapredovala parodontna bolest
Cista
Veliki dentalni upalni proces koji zahvaća veći dio kosti oko korijena zuba
Ortodontski razlozi
Frakturirani korijen ili zub
Impaktirani zubi, najčešće umnjaci

Znate li pravilno oprati zube? Kakvu četkicu odabrati? Kako pravilno koristiti zubni konac. Koji ispun je najbolji? Da  su žvakaće gume su korisne...prvih 10 minuta?
 

Stomatološka ordinacija Starčević


Benkovačka 2a, Zagreb


+385 1 3840 600

hrvoje@drstarcevic.hr